Zašto je klasičan nameštaj tako poseban

klasičan-nameštaj-krevet-komoda

Reč ’’klasika’’ za mnoge znači ’’provereno dobro i kvalitetno’’. Isti važi za klasičan nameštaj koji mnoge podseća na lepa vremena i budi uspomene.

Klasično uređen životni ili radni prostor je udoban, harmoničan i estetski lep uz dozu luksuza. Još ako je poreklom iz Italije, klasičan nameštaj je možda savršeno rešenje za Vašu kuću, stan, restoran ili kancelariju.

Emmeti saloni Vam pružaju najbolji izbor klasičnog nameštaja koji privlači pažnju svojim dizajnom.

KOMPLEKSNI DETALJI KLASIČNOG NAMEŠTAJA

Kada je u pitanju materijal korišćen za tapaciranje nameštaja ili rezbarije na drvenim komadima, šare su često složene i veoma zanimljive. Čine nameštaj unikatnim i najčešće su to floralni motivi, figure anđela, ptice, štrafte…

Na tapaciranim garniturama i sofama neretko se nalaze jastuci sa istim motivima kao na tapacirungu. Drveni modeli poput stolova, ormana i komoda imaju dekoracije u vidu lajsni, kapitela i ručica. Čak i zavese, tepisi i rasveta često krase interesantni detalji.

PRIRODNI MATERIJALI I NEUTRALNE BOJE

Klasičan nameštaj izrađuje se od pažljivo odabranih materijala kao što su drvo i koža. Kada se koristi drvo, na nameštaju ostaju njegove prirodne šare, što ga krasi.

Kod tapacirunga, jednobojan je mahom u natur nijansama koje se lako kobinuje sa ostatkom enterijera. Od jačih boja dominiraju crvena i tamno zelena. Kod šarenih materijala nema pravila i njihovom upotrebom se od komada nameštaja stvaraju mala umetnička dela.

ČINE ŽIVOT U STARIM KUĆAMA I STANOVIMA KOMFORNIM

Klasičan nameštaj je idealan za domove u objektima stare gradnje. Čuva duh prošlosti i toplinu svake prostorije da je pravo zadovoljstvo boraviti u njima. Ne treba da ulažete ogroman novac na renoviranje objekta, već tek toliko da održite njegov starinski izgled. Na kraju dobijate vintage enterijer zbog kog se stvara utisak da je vreme stalo.

DUGOTRAJNOST JE JEDNA OD VRLINA KLASIČNOG NAMEŠTAJA

Nameštaj klasičnog dizajna napravljen je da traje i da ga više generacija upotrebljava. Godinama će biti funkcionalan i održaće besprekoran izgled kao da je tek kupljen.

Jednom kad ga donesete u svoj dom dugo će ostati sa Vama i nećete morati duže vreme da razmišljate o kupovini novog nameštaja. Uvek ćete imati uređen prostor komforan za boravak.

Sve što je potrebno jeste da ga održavate čistim pomoću sredstava koja su namenjena za održavanje nameštaja od prirodnih materijala.

VREDNOST MU VREMENOM RASTE

Što je klasičan nameštaj stariji i istovremeno savršeno očuvan smatra se antikvitetom i cena mu raste iz godine u godinu. U mnogim domovima videćete komade koji su više decenija stari, ali uvek aktuelni. Još ako odlučite da ga nakon određeno perioda prodate, a proizveden je u sklopu limitirane edicije, cena mu dodatno ’’skače’’.

IAKO PODSEĆA NA PROŠLOST UVEK JE U TRENDU

U svetu nameštaja često se uvode inovacije kada je u pitanju dizajn i odabir materijala, ali klasičan nameštaj će se uvek ceniti na tržištu jer je kvalitetan i jedinstven. Za razliku od drugih stilova, ostaje neprolazan i upamćen.

Na izradu, dezene i trajnost klasičnog nameštaja malo ko ostaje ravnodušan i sigurno će kao takav ulepšati Vaš prostor i služiti Vas godinama. Sa klasičnim dizajnom enterijera nećete pogrešiti.

EMMETI JE PRIPREMIO BOGAT ASORTIMAN KLASIČNOG ITALIJANSKOG NAMEŠTAJA ZA VAS

Emmeti saloni na naše prostore donose klasičan nameštaj visokog kvaliteta iz Italije, zemlja koja je poznata po najboljem dizajnu i izradi nameštaja na svetu. Italija je lider kada je inače u pitanju svetsko tržište nameštaja jer je svaki model precizno urađen – od osmišljavanja do završne izrade.

Italijanski klasičan nameštaj je otporan, lep je na oko i vredan ulaganja. Odabirom komada iz Italije u Emmeti salonima nameštaja budite sigurni da ćete urediti svoj životni ili poslovni prostor na duži period i učiniti ga toplim i prijatnim za boravak.

POGLEDAJTE KAKAV KLASIČAN NAMEŠTAJ NUDE EMMETI SALONI

Raskošne garniture karakteriše neverovatna udobnost, a sedenje u klasično dizajniranim foteljama brendova Tonin Casa i Tre Ci Salotti je pravo uživanje.

Ovalne ili pravougaone trpezarijske stolove od drveta savršeno dopunjuju stolice koje se mogu poručiti u željenim bojama drveta i tapacirunga.

Masivni ormani, takođe izrađeni od drveta, korisni su za odlaganje različitih stvari.

Elegantni kreveti svetlih boja sjajan su dodatak luksuznih spavaćih soba. Tapacirani su uz korišćenje raskošnog štofa ili prirodne kože, a kožni tapacirung je na više modela ukrašen dugmićima.

Komode starinskog izgleda su lepe i kvalitetne. Kao takve poboljšaće izgled svake prostorije.

POSETITE NAS I UVERITE SE U KVALITET I LEPOTU KLASIČNOG NAMEŠTAJA IZ NAŠE PONUDE

Za Vas smo pažljivo odabrali samo najbolji i najkvalitetniji italijanski klasični nameštaj.

Dođite kod nas u Beograd ili Novi Sad i uverite se u raznovrsnost ponude i stručnost ljubaznog osoblja koje Vam uvek stoji na raspolaganju kad je u pitanju odabir željenog modela prema svim željama i zahtevima.

Trudimo se da realizujemo svaku Vašu ideju i da olakšamo proces kupovine.

Glavni cilj Emmeti salona jeste zadovoljstvo svakog kupca i svojim radom i iskustvom uvek težimo ka njemu.