Klasičan ili moderan nameštaj

klasican moderan namestaj

Pažljiv odabir nameštaja pomaže nam da uredimo prostor za odmor ili rad po svom ukusu. Stvaramo sebi i drugima komfor i ulažemo u komade enterijera koji treba da budu kvalitetni, trajni i pravilno uklopljeni.

Sam dizajn unutrašnjeg prostora i elementi koji ga obuhvataju mogu imati klasičan ili moderan dizajn. Svaki nosi svoje prednosti i mogu biti estetski vrlo lepi, a na Vama je da odaberete kome ćete ostati privrženi.

Naravno, najbitnija stavka pri odabiru i jednog i drugog tipa nameštaja jeste kvalitet, što na najbolji način mogu predstaviti komadi poreklom iz Italije.

OSOBINE KLASIČNOG NAMEŠTAJA

Sam naziv govori mnogo. U pitanju su delovi enterijera koji prkose vremenu i ističu se po veličini i eleganciji. Napravljeni su tako da skrenu pažnju na svoj dizajn. Zbog svojih dimenzija namenjeni su za uklapanje u veći prostor.

Za pravljenje klasičnog nameštaja biraju se isključivo prirodni materijali među kojima dominira tvrdo drvo. Od boja se ističu ranznovrsne smeđe nijanse koje variraju od svetle bež do tamno braon, dok se tapacirung često može naći u bojama kao što su jarko crvena, bordo i tamno zelena.

Da bi što duže ostao estetski lep i trajan, klasičan nameštaj je potrebno redovno održavati.

PO ČEMU SE PREPOZNAJE MODERAN NAMEŠTAJ?

Karakteristike modernog nameštaja su jednostavne, geometrijske forme, boje koje se lako kombinuju i kompaktnost. Na njemu se prepoznaju jasne linije i minimalni ornamenti.

Za izradu se koriste raznovrsni materijali koji mogu biti prirodni ili veštački. Od metala najviše su zastupljeni aluminijum, nikl i nerđajući čelik. Drvo i kamen se često koriste kao glavne sirovine za izradu modernog nameštaja.

Komadi modernog nameštaja se mogu uklopiti i u mali prostor koji je tipičan za stanove i apartmane i takođe su funkcionalni. Sa lakoćom se sklapaju i rasklapaju, prenose se bez poteškoća ili sadrže dosta mesta za odlaganje različitih predmeta.

DA LI SE MOGU KOMBINOVATI KLASIČAN I MODERAN STIL?

Iako možda to izgleda kao nemoguća misija, klasičan i moderan stil se mogu mešati, ali pažljivim odabirom svakog dela enterijera. Važno je dopustiti jednom stilu da se više istakne, a da ga drugi dopunjuje u detaljima.

Boje mogu biti u harmoniji ili se okrenite ka jakom kontrastu npr. crno-belo ili bež-teget plavo. Neka zavese i podovi budu neutralni, ali zato možete da se poigrate sa elementima kao što su tepisi, jastučići i rasveta.

KLASIČAN I MODERAN NAMEŠTAJ IZ EMMETI PONUDE

Emmeti saloni nameštaja svoj asortiman robe baziraju na italijanskom nameštaju koji je trajan, otporan i dizajniran tako da odgovara ukusu i meri svakog zainteresovanog kupca.

Nudimo klasične i moderne komade među kojima ćete sigurno naći nešto što Vam se dopada.

Trudimo se da izložimo i predstavimo modele svakog stila čiji izgled i izrada odlikuju jedinstvenost, sofisticiranost i postojanost.

Sarađujemo sa više od 40 italijanskih proizvođača i zajedno sa njima na naše prostore dostavljamo nameštaj vrhunskog kvaliteta.

Na Vama je da nam kažete šta ste zamislili, kako bi svoj enterijer uredili i kom pravcu ste naklonjeni, a mi ćemo Vam rado izaći u susret, pružiti stručnu pomoć i olakšati odabir željenog modela.

SA JEDNE STRANE JE KLASIKA I ELEGANCIJA…

Tonin Casa ormari podsećaju na neka davna vremena svojim izgledom i dostupnim paletama boja.

Fotelje su bogate i komforne, presvučene u raskošni štof.

Krevete krase zaobljene linije i ukrasni nasloni za glavu.

Drveni stolovi u natur nijansama karakterišu masivnost i unikatne, dekorativne nogare koje privlače pažnju.

Komode, noćnici i vitrine proizvedene od kvalitetnog, tvrdog drveta, sa prirodnom teksturom, savršeno pristaju bilo kojoj dnevnoj sobi.

Takođe smo ponosni na našu kolekciju rasvete koja je ukrašena divnim detaljima poput zlatnih listića i kristala.

…A SA DRUGE SAVREMENOST I MINIMALIZAM

Trpezarijski stolovi su pravougaoni ili ovalni, sa pločama od drveta, keramike ili stakla.

Inovativni dizajn modernih kuhinja upotpunjuju interesantne teksture.

Svaka sofa odlično funkcioniše kao pomoćni ležaj i to vrlo udoban.

Garniture sadrže veliki izbor elemenata koji se sa lakoćom uklapaju.

Klub stolovi su lepi u svojoj jednostavnosti i bez poteškoća se kombinuju sa ostatkom enterijera.

I ŠTA DA IZABEREM? KLASIKU ILI MODERAN DIZAJN?

Dolazimo do zaključka da je sve u Vašem ukusu, željama i potrebama.

Naspram njih prilagodite dizajn enterijera, ali vodite računa o tome da uložite u kvalitetne artikle koji će Vas dugo služiti i pritom ostati očuvani kao kad su tek kupljeni.

To Vam najbolje može ponuditi upravo italijanski nameštaj iz ponude Emmeti salona.

Emmeti je za Vas pripremio odabrane kolekcije poznatih i cenjenih brendova iz Italije i rado ćemo Vam pomoći da kvalitetno opremite Vaš poslovni ili životni prostor.

Posetite nas, a mi ćemo Vam rado pokazati komade klasičnog i modernog nameštaja koji će Vas oduševiti.