Saveti za odabir kvalitetnog nameštaja za Vaš dom

moderna kvalitetna garnitura

Kupovina nameštaja je izazov za sve nas i u ceo proces ulazimo uz brigu da li ćemo zaista naći komade koji će biti dugotrajni i istovremeno estetski lepi i privlačni.

Ulaganje zarađenog novca nikako ne sme da propadne, već kupovina mora biti isplativa i pametna. Zbog toga je potrebno tražiti kvalitetan nameštaj, a mnogi ne znaju šta se podrazumeva pod pojmom kvaliteta.

Uz prethodno postavljene smernice, uspešno ćete pronaći nameštaj koji je istinski kvalitetan i večan.

DEFINISANJE KVALITETNOG NAMEŠTAJA

Kada biramo komade nameštaja za svoj dom ili poslovni prostor, postavljamo sve kriterijume koje je potrebno ispuniti da bi kupili artikle koji će opravdano nositi epitet ’’kvalitetno’’. Pod kvalitetnim nameštajem smatraju se pažljivo izrađeni, robusni komadi enterijera od otpornih materijala koji su vredni ulaganja i godinama zadržavaju formu i namenu.

Ovakav nameštaj se ne troši lako i vrlo je komforan. Održava se sa lakoćom. Vredi uložiti novac u njega jer je dugovečan i posle čestog korišćenja će ostati udoban i lep na oko.

Ne očekujte da ćete pronaći kvalitetan nameštaj po Vašem ukusu velikom brzinom – pogotovo ako u tome nemate iskustvo, niti osnovne informacije koje će poslužiti kao korisne smernice. Bez obzira da li preferirate tradicionalni ili moderni dizajn, postoje pojedinosti koje se ne smeju zaboraviti.

NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU PRILIKOM POTRAGE?

Prva stvar o kojoj treba voditi računa jeste materijal korišćen za pravljenje komada nameštaja koji je predmet Vašeg interesovanja. Otporni i dugotrajni materijali garantuju postojan nameštaj koji će biti večan i neće se brzo oštetiti.

Dajte prednost prirodnim sirovinama kao što su drvo i prirodna koža. Ukoliko preferirate komade presvučene tkaninom, fokusirajte se na štof ili mikrofiber. Ovakvi materijali se takođe lako održavaju u slučaju stvaranja fleka i taloženja prljavštine. Više su izdržljivi od veštačkih kada su u pitanju potencijalna fizička oštećenja.

Pametno je birati neutralne boje koje se lako uklapaju sa ostatkom enterijera i većinom drugih boja. Na licu mesta, u salonu, testirajte udobnost nameštaja. Lezite na krevet ili sedite na garnituru ili stolicu da bi se uverili da li nivo komfora koji pruža odgovara Vašem telu i Vašim potrebama.

Kad su u pitanju cene, ne dozvolite da Vas privuku male cifre. Jeftin nameštaj je proizveden od jeftinih materijala koji traje kratko, što sigurno nije ono što želite da kupite. Pomislićete da je možda u pitanju ušteda, a u stvari se radi o unapred bačenom novcu.

Bolje izdvojte i investirajte veću sumu u delove enterijera koji će godinama biti od koristi i istovremeno besprekorno izgledati.

NE PLAŠITE SE DA POSTAVITE PITANJE

Naravno, i pored informisanosti ne možemo svi biti eksperti za nameštaj. Zato u salonima nameštaja postoji stručno osoblje, poput dizajnera ili arhitekte, koji će Vam izaći u susret po potrebi i pružiti pomoć. Oni su za to edukovani i plaćeni i upravo od njih možete prikupiti željene podatke i dobiti predloge i savete. Jednostavno im se obratite i ne oklevajte.

  • Da li je ova sofa presvučena prirodnom ili eko kožom?
  • Koje je drvo upotrebljeno tokom pravljenja ovog trpezarijskog stola?
  • Da li je ona ugaona garnitura ručno izrađena?
  • Kako mogu taj orman da uklopim u svoj životni prostor?

Dobićete detaljne odgovore. Nema ustručavanja, jer sigurno želite da Vaš enterijer izgleda onako kako ste zamislili, zar ne?

ITALIJANSKI NAMEŠTAJ – SINONIM ZA KVALITET

Italija je zemlja koja postavlja trendove u svetu proizvodnje nameštaja, a takođe neguje dugu tradiciju stvaranja elemenata enterijera posebnih po svom izgledu i izradi.

Ova država je poznata u čitavom svetu po višegodišnjem uspešnom kreiranju i proizvodnji nameštaja koji je dugotrajan, precizno sastavljen uz pažljiv odabir materijala i fantastičnu završnu izradu.

Postoje mnogi italijanski brendovi koji su vrlo cenjeni od strane poznavaoca i ljubitelja nameštaja i često se preporučuju kao najbolji i najkvalitetniji.

Ulaganje u italijanski nameštaj je pametno jer ćete obezbediti sebi praktične, lako uklopive i otporne komade.

PRONAĐITE KVALITETAN NAMEŠTAJ PO SVOJOJ MERI BEZ STRESA

Odabir nameštaja, kog pre svega treba da odlikuje kvalitet, ne treba da bude posao koji će Vas psihički i fizički opteretiti.

Dopustite sebi da uživate u kupovini i bez ikakve tenzije pronađete ono što želite, a možda i nešto još bolje od toga za svoj životni prostor ili poslovni enterijer.

Naoružajte se potrebnim znanjem, pitanjima za osoblje i listom želja i zahteva i krenite u potragu. Sigurno će se kupovina završiti uspešno, uz pametno uložen novac u komad nameštaja koji će zauzeti posebno mesto u okruženju u kome živite ili radite.

Svakako, činjenica je da sa italijanskim modelima nema greške i ukoliko se odlučite za nameštaj poreklom iz ove zemlje odabrali ste kvalitet u pravom smislu te reči.